Ene Ergma: kingitustest tähtsam on lähedasi meeles pidada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu spiiker Ene Ergma leiab, et kingitustest tähtsam on jõuluajal oma kalleid inimesi meeles pidada.

«Meie kiiresti muutuvas maailmas tuleb kõige rohkem hinnata seda, mida me saame suhtluses oma laste ja vanematega, oma sõpradega,» ütles Ergma Postimehe palvel oma jõulusoovidest rääkides. «Niivõrd ei ole tähtis kingitus, kuivõrd on tähtis meelespidamine. Jõuluaeg on selleks kõige parem aeg.»

Poliitik rääkis, et jõulud on tema jaoks alati toredad pühad olnud, kuna need on väga perekesksed. «Esimene jõulumälestus on mul viieaastaselt. Arvan, et need jõulud jäid mulle meelde, sest sain kingituseks esimesed laiad puusuusad, mida olin kaua endale igatsenud. Veel on meeles, et isa tõi kuuse õhtupimeduses ja kattis aknad tekkidega. Oli aasta 1949,» meenutas Ergma.

Ta jätkas, et tähistas oma sõpradega alati jõule ka Moskvas. «Tore oli mu vene sõpru õpetada sööma verivorsti, millesse alul suhtuti teatud kartusega, aga enamasti leidis see pärast sooja vastuvõtu,» meenutas poliitik, kes ise peab maailma parimaks jõulutoiduks puudega köetavas ahjus valmistatud ahjukartuleid. «Vahva oli ka see, et Moskvas võis jõulukuuske vabalt osta enne 24. kuupäeva, kuna Venemaal tähistati jõule peale uut aastat.»

Praegu mööduvad jõulud Ergma jaoks pereringis. «Eestis olen alati olnud koos venna perega ja traditsiooniliselt, nagu enamik eestlasi, käime oma vanemate haual küünalt süütamas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles