RMK tõrjub plaani kolida Toila perearst ajaloolisse parki

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Pätsi suveresidentsist on alles vaid Oru park.
President Pätsi suveresidentsist on alles vaid Oru park. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ida-Virumaa Toila vald arutab plaani rajada praegu Oru pargis tühjalt seisvasse hoonesse, kuhu aastaid on kavas teha pargi külastuskeskus, apteek ning perearsti vastuvõturuumid. See plaan on aga vastukarva ajaloolist parki haldavale Riigimetsa Majandamise Keskusele.

RMK loodushoiuosakonna Kirde-Eesti piirkonna juhataja Heinar Juuse sõnul nemad Toila valla plaaniga teha hoonesse perearstikeskus päri ei ole, kirjutab Põhjarannik.

Esiteks tooks see parki juurde autotransporti, mis omakorda toob kaasa uue tee ehituse, kuna olemasolev selleks ei kõlba ning pärast pargi avamist autodele on keeruline jälgida, kes käib pargis niisama sõitmas ja kes perearstikeskuses.

Samuti tähendab see, et RMK majandushoone õue tuleb autosid rohkem juurde, mis tähendab, et neil on oma traktorite ja tehnikaga keerulisem liikuma pääseda.

Teine oluline põhjus vastasseisuks on see, et perearstikeskuse rajamine ühte vähestest ajaloolistest hoonetest, mis pargis säilinud, ei anna pargile lisaväärtust. Pigem annaks seda külastuskeskus, kust oleks võimalik tellida retkejuhte ning kus oleksid püsiekspositsioon ja väike kohvikunurk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles