Medvedev andis riigiduumale parteide registreerimist lihtsustava seadusprojekti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev riigiduuma saadikute ees iPodi ekraanilt vaadatuna.
Vene president Dmitri Medvedev riigiduuma saadikute ees iPodi ekraanilt vaadatuna. Foto: SCANPIX

President Dmitri Medvedev viis riigiduumasse seadusprojekti parteide registreerimise lihtsustamisest, teatab Kreml.

Vastavalt riigipea ettepanekule peaks parteisse alates 2013. aastast kuuluma vähemalt 500 liiget, võrreldes praeguse 45 000.

Seadusprojekti juurde lisatud kirjas seisab, et poliitilisi parteisid puudutavast seadusest tuleb kõrvaldada nõue piirkondlike osakondade moodustamisest pooltes Venemaa regioonides.

Lisaks sellel tegi president saadikutele ettepaneku vaadata seadusprojekti, vastatavalt millele väheneks allkirjade arv, mis on vaja presidendikandidaadi ülesseadmiseks.

Üksikkandidaat peaks senise kahe miljoni toetusallkirja asemel koguma tulevikus 300 000 allkirja. Parlamenti mittekuuluvate parteide esitatud kandidaat aga 100 000 toetusallkirja.

Medvedev avalikustas plaani reformida poliitilist süsteemi eile riigiduuma saadikute ees, kus tegi kokkuvõtte nelja aasta jooksul tehtust ja rääkis riigi tulevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles