Lehm Trilla tegi päevalüpsi rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm Trilla.
Lehm Trilla. Foto: Mihkel Maripuu

Kehtna lehm Trilla tegi uue aasta esimestel päevadel päevalüpsi uue rekordi, lüües sellega pool aastat kehtinud Semu tulemust.

Kehtna Mõisa OÜ lehm Trilla andis 5. jaanuaril kolmekordsel lüpsil kokku 82,1 kilo piima, teatas jõudluskontrolli keskus.

Senikehtinud rekord - 80,7 kilo oli Põlva Agro OÜ lehma Semu nimel möödunud aasta 2. juulist saadik.

Kehtna mõisa veisekasvatuse juhataja Leia Nõojärv ei osanud põhjendada, miks Trilla teistest enam piima annab. «Ta ei söö midagi erilist, on koos teiste lehmadega ühes grupis ja sööb sama segasööta,» märkis Nõojärv.

Samas märkis ta, et Trilla on kogu aeg olnud hea piimaga lehm ning selles osas farmi teiste tublide lehmadega võistelnud.

Mustavalge kirju Trilla on 2001. aastal sündinud ja viiel korral poeginud. Tütreid on tal kaks ja neist üks annab piima emaga samas karjas.

Kehtna mõisas veisekasvatuses on üle 500 lüpsilehma, keskmiselt annavad nad 33 kilo piima päevas. «Viimasel ajal on piima hulk lehma kohta pidevalt tõusnud, võib-olla seetõttu, et alustasime novembris kolmekordset lüpsi. Varem lüpsime lehmi kaks korda päevas,» selgitas farmi juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles