Aasta isa Aavo Ots peab jõule tõsiseks pühaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta isaks valitud Aavo Ots Estonia kontserdisaalis õnnitlusi vastu võtmas.
Aasta isaks valitud Aavo Ots Estonia kontserdisaalis õnnitlusi vastu võtmas. Foto: Laura Oks

Tänavune aasta isa, dirigent ja muusikapedagoog Aavo Ots, peab jõule tõsiseks endassevaatamise ajaks.

«Jõulud on tõsine püha,» ütles Ots Postimehe palvel oma jõulumõtteid jagades. «Võiksin öelda, et see on endasse süüvimise päev, et mõelda, mis oli ja mis tuleb. Juba kuusk ja küünlad teevad inimesed tõsiseks.»

Otsa viie lapsega peres mängib ka jõuluajal olulist rolli muusika. «Kui lapsed olid väikesed, olime abikaasa Meeli vanemate juures, mängiti muusikat, oodati jõuluvana ja mängiti jõuluvanale,» meenutas aasta isa. «Hilisemal ajal oleme tavaliselt mänginud kirikutes kontserte. Viimasel ajal oleme alati mänginud Tallinna jaani kirikus, tihti koos mu õpilastega.»

Ots ütles, et kuigi osa tema lastest elab nüüdseks välismaal, tuleb jõuludeks pere alati kokku. Mõnel aastal sõidetakse kõik koos mehe kodutallu Võrumaal.

Jõuluajal mõtleb aasta isaks valitu ka neile, kel elus kehvemini on läinud. «Tahaksin neile, kel on raske, soovida usku ja lootust, et kõik läheb paremaks. Kõigil, kel ei ole kerge, võiks elu kergemaks minna, et nende järgmised jõulud oleksid rõõmsamad. Rahulikke jõule ja edu edaspidiseks!» soovis Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles