Galerii: presidendile saadetud jõulukaardid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilvesele on kümnete ametlike kaartide seas ka mõned tavaliste inimeste poolt saadetud kaardid. Nii näiteks on oma head soovinud saatnud kuueaastane Marit.

Presidendile saadetud kaartide seas torkab silma suur lapse joonistatud pilt presidendist. Koos pildiga on Kadriorgu saadetud ka väike jõulukaart. Nii kaardi kui pildi on teinud kuueaastane Marit, kes koos oma ema ja isaga presidendile ja tema perele häid pühi soovib.

Haapsalu lastekodu kasvandiku tehtud kaardil askeldab päkapikk.

«Igaüks meist vajab kodusoojust, südamesse päikest, mis ei looju.
Puhtaid mõtteid, millest hing saab valgust, soovib lastekodu rahvas.»

Pereema Malle aga kirjutab oma kaardil: «On möödunud üks tore aasta ja Jumal on end rohkesti ilmutanud siin Maarjamaal. Tänu Jumalale ja teile eelkõige – üks tõeline EESTI PERE. Suur tänu selle eest.»

Kuna Toomas Hendrik Ilves tähistab oma sünnipäeva jõulude ajal, siis on paljude jõulukaartide seas ka üks sünnipäevakaart. «Palju õnne. Soovin tervist, jõudu, kõike paremat ja head,» kirjutab kaardi saatnud härra Mihhail.

Koos kaartidega on presidendile saadetud dokumentaalfilm küüditatutest, riigivapikujuline suur piparkook ning väike luulevihk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles