Lasteaiad soovivad koolipuuvilja programmi laiendamist neilegi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õun.
Õun. Foto: Toomas Huik

Vähemalt 22 lasteaeda saatis põllumajandusministeeriumile pöördumise, kus palub koolipuuvilja programmi laiendamist ka lasteaedadele.

Praegu saava tasuta puuvilju vaid kuni neljanda klassi kooliõpilased.

«Mõte on selles, et me hoolime ikka ka lasteaialastest ja nad ei jääks välja riiklikest programmidest,» seletas Jõgevamaa Tervist Edendavate Lasteasutuste võrgustiku koordinaator Kaire Kampus.

Ta lisas, et ka koolipiima programm oli alguses ainult koolidele, kuid laiendati hiljem samuti lasteaialastele.

«Kuna koolipuuvilja programm esialgu lasteaialastele ei laiene, siis oleks meie soov, et sellesse projekti saaks haarata ka nemad,» sõnas Kampus.

«Pöördumise taga on lasteaedade esindajate ja hoolekogu liikmete soov, et põllumajandusministeeriumi 2009. aasta hea algatus jagada kooliõpilastele värsket puu- ja köögivilja laieneks ka lasteaedadele,» kinnitas ka Ida-Virumaa Tervist Edendavate Lasteasutuste võrgustiku koordinaator Anne Väli.

Ta märkis, et sotsiaalministri määruses on ette nähtud, et köögivilju (välja arvatud kartul) pakutakse lasteaias iga päev, sh kuumtöötlemata kujul vähemalt kaks korda nädalas ja värskeid puuvilju pakutakse vähemalt kolm korda nädalas.

«Koolipuuvilja projekti laienemisega lasteaedadele, annab see ka koolieelsetele lasteasutustele võimaluse taotleda tasuta puu- ja köögivilja,» seletas Väli. «Laste tervislikud toitumisharjumused kujunevad lasteaiaeas. Kui laps harjub varakult sööma puu- ja köögivilju, siis see harjumus jääb püsima kogu eluks.»

Väli avaldas lootust, et lasteaedade soovidega arvestatakse ja kui mitte kohe, siis tulevikus.

«Kindlasti ei ole ma nii optimist, et arvaksin, et järgmisel aastal peaks see kohe juhtuma, aga seda võiks ministeeriumis arutada,» rääkis ka Kampus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles