Paavst palvetas Süüria veresauna lõppemise eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Benedictus XVI kutsus oma traditsioonilises jõulupöördumises üles lõpetama vägivaldset konflikti Süürias.

«Las Issand lõpetab vägivalla Süürias, kus on valatud juba hulga verd,» ütles paavst Püha Peetruse basiilika rõdult 65 keeles peetud jõulupühade pöördumises Urbi et orbi (eesti keeles linnale ja maailmale - toim), mõistes hukka kõik maailma sõjad, vahendas BBC.

Püha Peetruse väljakule Roomas, kus paavst pidas oma traditsioonilise jõulupühade pöördumise, oli kogunenud tuhandeid palverändureid.

Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida riikides toimuvast araabia kevadest rääkides, soovis paavst Benedictus XVI sealsetele ühiskondadele jõudu ühise heaolu edendamiseks.

Ka kutsus ta palestiinlasi ja juute üles leppimisele, Birma vaenupooli üles dialoogile ning soovis rahu Aafrika idaosas asuvatele riikidele ja lõppeval aastal iseseisvunud Lõuna-Sudaanile. Ka meenutas ta oma kõnes Aafrika näljaohvreid ning hukatuslikke üleujutusi Tais ja Filipiinidel.

Päev varem oli paavst mõistnud hukka jõulude kommertsialiseerumise, rõhutades, et jõulude ajal tuleks välisest särast suuremat tähelepanu pöörata alandlikkusele ja lihtsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles