Vene portaal levitab tõe pähe valitsuse villaste sokkide laenutamise nalja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene portaali väitel hakkab valitsus ajakirjanikele pressikonverentsi ajaks villaseid sokke laenutama.
Vene portaali väitel hakkab valitsus ajakirjanikele pressikonverentsi ajaks villaseid sokke laenutama. Foto: Sille Annuk

Vene portaal lenta.ru levitab tõe pähe Eesti Ekspressi huumorilisas Kranaat ilmunud lugu, nagu oleks valitsus keelanud ajakirjanikel pressikonverentsi ajal kingade kandmise ning vajadusel saavad külmetavad reporterid selleks ajaks laenutada villaseid sokke.

Alates 1. veebruarist on Eesti valitsuse ja parlamendi pressikonverentsi ajal ajakirjanikel keelatud kanda jalatseid, vastava otsuse võttis vastu väidetavalt Eesti valitsus, teatab lenta.ru viitega Delfile.

Väljaanne tsiteerib väidetavat valitsuse meediaeksperti Siim-Olav Needust, kelle sõnul on vastav otsus ajendatud intsidendist, kus USA presidenti George Bushi viskas Iraagi ajakirjanik Bagdadis toimunud pressikonverentsi ajal kingadega. «Poliitikud ei tohi enam ajakirjanikke alahinnata,» olevat ekspert öelnud.

Pressikonverentsile minnes peavad ajakirjanikud nüüd kingad jalast võtma ning kui ruumid on jahedad, siis saavad nad vajadusel laenutada ka villaseid sokke.

Sama uudis on Vene portaali vahendusel jõudnud nüüdseks ka Läti venekeelsesse meediasse.

Eesti Ekspressis küll ilmus eelmisel neljapäeval vastav lugu, kuid see asus huumorileheküljel Kranaat.

Samas loos ütleb väidetav valitsuse meediaekspert Needus, et poliitikute kingadega loopimine on Eestis tunduvalt ohtlikum kui Bagdadis, sest keskmise Eesti ajakirjaniku kinganumber on tunduvalt suurem kui tema Iraagi kolleegil ning seetõttu on šanss objekti tabada ka kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles