Andres Tarand kiidab sotside plaanid Vene Erakonnaga Eestis heaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspeaminister Andres Tarand.
Ekspeaminister Andres Tarand. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatide veteranpoliitik Andres Tarand kiidab sotside liitumiskõnelused Vene Erakonnaga Eestis heaks, tema sõnul konfliktidega ühiskond edasi ei liigu, siiski näeb ta seal ka riske.

«Täiesti selge on, et konfliktidega head arengut ei tule ja selles mõttes ma arvan ka, et on hästi primitiivne ja lihtsustav võtta rahvaid nii, et ühed on venelased ja teised on eestlased, sest mõlema seas leidub üsna mitut karva inimesi,» ütles Tarand ERR Uudistele.

Tarandi sõnul on nüüd küsimus, kui Vene partei Eestis toetub nüüd sellisele kohanemisvõimelisele ja mitte nii üldisele Putini joonele, siis sellega on nende töö on pigem hilja peale jäänud.

Aastat 2011 peab Tarand sotside jaoks heaks aastaks. «Me tulime ikkagi välja ühest suhteliselt ohtlikust seiklusest, mida siin teatud seltskond üritas meil läbi ajada, see oleks tähendanud ilmselt Keskerakonna alla minekut mingis osas ja ka teatud lagunemist, see oli aastal 2010 ja tänavu aasta on sujunud uue juhiga päris hästi,» ütles Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles