Paljudes kogudustes peeti laste ja perede jumalateenistusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna piiskoplik toomkirik.
Tallinna piiskoplik toomkirik. Foto: Toomas Huik

Kristlased tähistavad täna esimest jõulupüha ning paljudes Eesti Evangeelse Luteliku Kiriku (EELK) kogudustes olid täna jumalateenistused, mis mõeldud lastele ja peredele. Samuti sai kirikutes kuulata jõulukontserte.

Tallinna Piiskoplikus toomkirikus oli täna hommikul peremissa ja koguduse õpetaja Urmas Viilma ütles, et temalegi tuli üllatusena see, kui palju oli kirikus lapsi ja need olid pühapäeva- ja Toomkooli õpilased ning koguduse liikmete lapsed, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eile, jõuluõhtul olid kirikud rahvast täis ning kirikulisi jagus ka tänastele jumalateenistustele, Urmas Viilma võrdleb jõulude ajal kirikus käinute arvu laulupeost osavõtjate arvuga.

Eeslaste kohta öeldakse mõnikord ka kerge irooniaga, et rahvas on jõulu-usku, sest jõulde ajal kirikus käimine kuulub ka nende perede traditsioonide hulka, kes teisel ajal kirikus ei käi. «Ma arvan, et jõuluperioodil kirikus käimine on omamoodi usutunnistus, me oleme kristlik rahvas, see, et meid nimetatakse usukaugeteks ja jumalakaugeteks ei saa ju olla tõsi, kui küsitluste järgi rohkem kui pooled käivad jõluperioodil kirikus,» arutles Viilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles