Soomes on tormi tõttu elektrita 115 000 majapidamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri
Tormine meri Foto: SCANPIX

Soomes möllava tormi tõttu on elektrita 115 000 majapidamist, neist suur osa asuvad Edela-Soomes.

Energiafirma Fortumi klientidest on pimeduses 93 000 majapidamist, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Vattenfall teatas, et täna hommikuse seisuga on Hämes ja Pirkanmaal 21 000 elektrita majapidamisest. Pimedus raskendas katkiste elektriliinide leidmist, kuid vaatamata sellele suudeti öösel taastada elektrivool 25 000 kliendi jaoks.

Öösel väikse meeskonnaga läbi viidud remonditöid jätkatakse hommikul täie võimsusega. Kui ilm lubab, siis kavatsevad energiafirmad teha probleemsed kohad kindlaks kopterilendude abil.

Hõreda asustusega piirkondades võib elektrivoolu taastamine võtta mitu päeva.

Soome meteoroloogiateenistuse hoiatuse järgi möllab torm täna jõuliselt põhja ja läände jäävatel merealadel. Ka tuule kiirus võib ka mandri kohal olla enam kui 20 meetrit sekundis.

Meteoroloogid andsid tormihoiatuse kogu Botnia lahele ja ka Soome lahele.

Eile ulatus tuule kiirus viimase aastakümne võimsamas tormis 36 meetrini sekundis.

Torm on nõudnud seni ühe inimelu. Päris-Soome maakonnas Paimios läks eile üks 86-aastane mees koduõues tormi hävitustöid likvideerima, kuid jäi talle otsa langenud puu alla ja sai surma.

Lisaks vajas eile arstiabi viis inimest ja seda peamiselt luumurdude tõttu. «Päeva jooksul tuli viis patsienti, kelle vigastused olid tormiga seotud. Inimesed likvideerisid ise tormikahjusid ja kukkusid näiteks redelilt alla,» rääkis YLE uudistele Turu ülikooli keskhaigla valvearst Teemu Niemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles