Maanteeamet kutsub tormist kistud liiklusmärkide juures ettevaatlikkusele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagris Pärnu maanteel tormist lahti kistud reklaamtahvel.
Laagris Pärnu maanteel tormist lahti kistud reklaamtahvel. Foto: Andres Haabu

Peale puude tormituuled painutavad ja lükkavad pikali ka liiklusmärke, mistõttu tuleb autojuhtidel seal piirkonnas ettevaatlik olla.

«Märke on maast lahti rebitud, pikali vajunud, küljest ära kukkunud,» kirjeldas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

«Kõige nõrgemini on paigaldatud ajutise korralduse liiklusmärgid, neid on kõige rohkem kahjustatud. Need asuvad teeremondipiirkondades. Seetõttu tuleks seal olla eriti ettevaatlik – kui ka märki pole, tuleb olla eri oludeks valmis: kas tuleb ebatasane tee, rööpad, puuduv piire, pöörang või muud, mitte ainult kiirusepiirang,» lausus ta.

Kasesalu sõnul keskselt infot rikutud märkide kohta ei koguta, sest ametil on üle riigi teehoolduspiirkondades 17 lepingut teehooldusfirmadega, kes vastavalt olukorrale ka tegutsevad. Kõige kiiremini kõrvaldatakse teelt otseselt liiklust häirivad takistused ning seejärel vastavalt võimalustele kõik muud probleemid. «Teele kukkunud puu on märksa olulisem kui lahti rebitud märk,» selgitas Kasesalu.

Maanteeinfokeskusest öeldi, et praegu on tuul maanteedel maha ajanud vaid üksikuid liiklusmärke ja nii kui teated neist saabuvad, paigaldatakse märgid suhteliselt kiiresti tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles