Pauguteid kasutada ei tohi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveamet hoiatab, et pauguteid ei tohi üldse kasutada, lükates ümber jõulude ajal ekslikult saadetud vananenud info.

Vastavalt lõhkematerjaliseadusele on keelatud nii paugutite jaekaubandus kui nende kasutamine. See keeld ei laiene vaid pürotehniku pädevustunnistusega isikule, kes kasutab paugutit oma majandus- ja kutsetegevuses.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais vabandas pühade tuhinas vananenud info saatmise eest, mistõttu ilmus mitmes meediakanalis vale info, nagu tohiks tänasest pauguteid kasutada.

Kais tuletas meelde, et avalikus kohas on keelatud kasutada pürotehnilisi tooteid, millega kaasnev heli- või valgusefekt oleks teist isikut oluliselt häiriv. Nii avalikus kohas kui avalikuks kohaks mitteolevas kohas ei või kasutada pürotehnilisi tooteid, millega kaasneb kestev või korduv teist isikut häiriv müra- või valgusefekt, ajavahemikul kella 22.00-st kuni 6.00-ni, puhkepäevale eelneval ööl kella 00.00-st kuni 7.00-ni. Keeld ei kehti vaid ööl vastu 1. jaanuari, 25. veebruari ja 24. juunit või kui kohalik omavalitsus on andnud ilutulestiku korraldamise loa.

«Paugutite kasutamine ei ole lubatud ja ülejäänud pürotehnilisi tooteid tuleb kasutada sihipäraselt, selleks ettenähtud ajal ja kohas. Seda peaksid kõik lapsevanemad oma lastele õpetama. Inimeste rahu rikkumine on keelatud,» rõhutas Kais.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles