Maavanem: inimesed ei taha tormi ajal suhelda automaatvastajaga

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa maavanem Lembit Kruuse ütles Postimehele, et tormist tingitud kriisi ajal peaks olulised üksused nagu Eesti Energia tooma tööle kümneid lisatöötajaid, kes inimestega räägiks ja neile rahulikult probleemide sisu selgitaks.

«Praegune suurim probleem oli elektrikatkestus ja inimesed ei tahtnud suhelda automaatvastajaga,» selgitas Kruuse. «Jõudsime järeldusele, et vaja oleks inimeste ärakuulamine.»

Kruuse hinnangul võiks sellistel kriitilistel hetkedel palgata või tööle tuua lisainimesi, kes räägiks inimestele neile arusaadavas keeles.

«Eesti Energia talitas tõhusalt ja rikete vähenemist oli näha, kuid inimesi vaevas just nende enda mure,» kirjeldas Kruuse.

Kruuse sõnul on veider ka see, et jälle on üle Eesti rikete arv suurim Viljandimaal, kuigi maakonna osatähtsus nii piirkonna suuruse kui ka inimeste arvu osas pole rikete hulgale vastav.

«See teeb murelikuks,» sõnas ta.

Kruuse sõnul on Viljandimaa omavalitsused tormist tingitud probleemidega seni ise hakkama saanud ja abi pole vajatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles