Vilja Savisaaar: Maripuu ei võtnud õigel ajal poliitilist vastutust

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar.
Vilja Savisaar. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles, et sotsiaalminister Maret Maripuu pidanuks sotsiaalministeeriumis kuhjuvate probleemide eest juba varem poliitilise vastutuse võtma.


Keskerakond kavandab Maripuu umbusaldamist, kui peaminister teda ametist ei vabasta, vahendavad

ERR Uudised

.


Vilja Savisaar rääkis ETV hommikusaates «Terevisioon», et esimene märk sellest, et puuetega inimesed ei ole saanud kätte toetusi ja töövõimetuspensioni, pärineb 13. novembrist.

«See tähendab seda, et tegelikult ministeerium polnud inimesi ise teavitanud, et midagi on lahti, et nad ei saa raha kätte, vaid et inimesed, kes ootasid 5. novembril oma pangakontole oma pensione ja toetusi, avastasid, et neid pole tulnud, siis hakkasid ise küsima ja pärima ja alles pärast seda selgus, et midagi on ministeeriumil jäänud tegemata, ja minister oli veel selle peale ka vait terve kuu,» rääkis Savisaar, lisades, et sisejuurdluse selles küsimuses algatas Maripuu alles 12. detsembril.

Savisaare sõnul ei andnud Maripuu eile riigikogule selget vastust, miks nii juhtus. Ta ütles, et küsimusi tekib järjest juurde, ning et tema arvates ei ole sotsiaalminister õigel ajal võtnud endale poliitilist vastutust, vaid tegeles süüdlaste otsimisega.

«Kui minister on võtnud endale inimesi tööle, keda ta ei suuda usaldada või kes talle valetavad, siis 21 kuu jooksul, mis on minister Maripuu olnud selles ametis, oleksid võinud ju ka need - kui ta on kompetentne ja hea juht - ilmneda, ja võtta vastu otsus, et need inimesed välja vahetada,» ütles Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles