Maakooli päästeplaan - algklassides loobutakse ainetundidest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastepõud sunnib kooli päästeplaani peale mõtlema.
Lastepõud sunnib kooli päästeplaani peale mõtlema. Foto: SCANPIX

Läänemaa Lihula gümnaasium soovib kaotada algklassides ainetunnid ja minna üle üldõppele, lootes nii kooli vastu huvi tekitada.

«Otsime variante ja võimalusi, et ellu jääda,» selgitas Lääne Elule Lihula gümnaasiumi direktor Peep Susi, kelle sõnul on Lihula kooli tugev külg just tublid klassiõpetajad ja kellele annaks üldõpe vabad käed oma võimeid rakendada.

Laias laastus tähendab üldõpe seda, et pole enam tavapäraseid ainetunde, vaid teemad, mida käsitledes õpitakse ka eesti keelt, matemaatikat jm.

Kompleksne üldõpe on loomingulisem ja pakub väikesele lapsele paremat arengukeskkonda.

Ideed on tutvustatud nii vallavalitsuses kui ka valla lehes, kuid pedagoogid pole oma lõplikku sõna veel öelnud. «Kõigepealt tuleb õpetajad seda usku pöörata, siis saab edasi tegutseda,» ütles koolijuht.

Lääne maavalitsuse haridusosakonna juhataja asetäitja Helge Ehrpais märkis, et esimeses kooliastmes (1.-3. klassis) oleks üldõpe lapsele suurepärane arengukeskkond, kuid eeldaks õpetajalt tohutu suurt tööd.

Lihula vallavalitsuse haridusnõunik Kersti Ajaots ütles, et Lihula kool võiks üldõppele üle minna kas või tulevast sügisest.

«Kui õpetajad tahavad, siis mis saab meil olla arengu vastu,» märkis Ajaots ja lisas, et kool on hakanud selle nimel tegutsema, et ennast päästa. «Kuidagi tuleb ju gümnaasiumi vastu huvi tekitada,» tõdes Ajaots.

Lihula koolis õpib praegu 260 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles