Vene karutaltsutaja jäi Türgi-tuuril ilma üheksast mesikäpast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsirkusetelk
Tsirkusetelk Foto: SCANPIX

Vene karutaltsutaja Ivan Jarovoi jäi tsirkuse Türgi-tuuril ilma üheksast karust, kes surid suitsu sissehingamise tagajärjel.

Vene riikliku tsirkusekompanii Rosgostsirk direktor Aleksandr Kalmõkov rääkis RIA Novostile, et loomad jäid suitsu kätte nende elukohaks olnud angaaris, mis täitus ilmselt lühise tõttu suitsuga.

«Meie töötajad, kes hoolitsevad loomade eest nii päeval kui öösel, püüdsid karusid päästa, toimetades neid suitsuga täidetud ruumist välja, kuid oli juba liiga hilja. Nad olid hinganud sisse liiga palju suitsu ja erinevalt inimestest on nad selle suhtes tundlikud. Ainult üks karu jäi ellu,» rääkis Kalmõkov.

«Selles tragöödias saab süüdistada üksnes Türgi osapoolt, kes loomulikult peab rahalise kahju hüvitama. See pole aga mitte üksnes materiaalne kaotus, vaid rohkem isegi moraalne – üheksa süütut hinge suri, vaat see on tõeliselt kohutav,» lisas ta.

Vene tsirkuse artistid on käinud Ankara linnavõimude kutsel seal esinemas juba 15 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles