Afgaani sõdur lasi maha kaks koalitsioonivägedesse kuulunud prantslast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISAFi koosseisu kuuluv prantsuse sõdur Sarobi baasis, mis jääb Afganistani pealinnast Kabulist 50 km itta.
ISAFi koosseisu kuuluv prantsuse sõdur Sarobi baasis, mis jääb Afganistani pealinnast Kabulist 50 km itta. Foto: SCANPIX

Afganistani rahvusarmee mundrit kandnud mees lasi täna riigi idaosas maha kaks Prantsuse sõdurit, kes olid ühisoperatsioonil afgaanidest sõduritega.

Vastutuse rünnaku eest võttis endale äärmusrühmitus Taliban, vahendas Bloomberg. Liikumise teatel oli mees liitunud armeega üksnes selleks, et saaks rünnata NATO sõdureid.

President Nicolas Sarkozy kantselei edastatud teate järgi avas Afganistani rahvusarmee sõdur tule kahe prantslase pihta, kes teenisid Võõrleegioni teises rügemendis, vahendas AP.

Afganistanis ametnikud pole seni avalikustanud, kas mees oli tõepoolest rahvusarmee sõdur või kandis ta üksnes vormiriideid.

Afganistani armeed on kiiresti suurendatud, et välismaised väeüksused saaks lahkuda 2014. aasta lõpuks. Kiire värbamine on tekitanud muret Talibani mässuliste võimaliku sisseimbumise pärast armeesse, kus praegu on 180 000 meest.

Afganistanis teenib ligi 3700 Prantsuse sõdurit. Sel aastal on langenud 26 prantslast, mis on enam kui ühelgi eelmisel aastal. Kokku on kümne aasta pikkuse Afganistani-missiooni käigus hukkunud 78 Prantsuse sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles