Politseiniku solvaja jäi karistuseta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Prokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse alaealise noormehe suhtes, kes tänavu oktoobris Kuressaare politseijaoskonnas konstaablit solvas.

Politsei pidas 17-aastase noormehe kinni ööl vastu 14. oktoobrit ühe Kuressaares asuva baari juures, kirjutab Saarte Hääl. Alkoholijoobes alaealine toimetati politseijaoskonda, kus ta solvas tööl olevat ülemkonstaablit, sõimates teda halvustavate väljenditega. Politsei alustas kriminaalmenetlust.

Sama noormees mõisteti aasta tagasi Kuressaare kohtumajas süüdi peksmises, kuid vabastati karistuse kandmisest ja allutati aastaks käitumiskontrollile.

Tänavu novembris pikendas kohus tähtaega ning noormehel tuleb kriminaalhooldajate valvsa tähelepanu all olla kuni täisealiseks saamiseni.

Kriminaalhooldaja hinnangul on noormees käitumiskontrolli nõudeid täitnud siiani korrektselt ning seega tegi ta ettepaneku antud juhtumis kriminaalmenetlus lõpetada.

Menetluse lõpetamist taotles ka solvatud politseinik, kes arvas, et toimiv kriminaalhooldus on alaealise jaoks piisav mõjutusvahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles