Elukoha registreerimine muutub lihtsamaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aastavahetusel jõustuvad rahvastikuregistri seaduse muudatused, millega lihtsustub elukohaandmete rahvastikuregistrisse kandmise protseduur.

Praegu on inimesel võimalik esitada elukohateade kohalikule omavalitsusele kas isiklikult kohale minnes, posti või e-teenusega. 1. jaanuarist alates võib elukohateate esitada ka teistes ametiasutustes, näiteks maavalitsuses, sotsiaalkindlustusametis, notari juures muu menetluse käigus.

Seadusemuudatus tõhustab ja lihtsustab elukoha andmete rahvastikuregistrisse kandmist, tagab rahvastikuregistri andmete parema kasutamise avalike ülesannete täitmisel ning keelab sinna kogutavate andmete dubleeriva kogumise teistesse andmekogudesse.

Kokku jõustub 1. jaanuarist 2012 ligi 450 seaduse ja üleriigilise määruse uute muudatustega tervikteksti, sealhulgas ligi 140 seaduse tervikteksti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles