Leht: välisministeerium kavandab suurt diplomaatide ümberpaigutust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik.
Eesti suursaadik NATOs Jüri Luik. Foto: Liis Treimann

Välisministeerium soovib väidetavalt saata Moskvasse uueks suursaadikuks Jüri Luige, praegusest Eesti Moskva-suursaadikust Simmu Tiigist saaks aga suursaadik Oslos ning Luige asemel saaks Eesti alaliseks esindajaks NATO juures praegune suursaadik Kiievis Lauri Lepik, kirjutas Eesti Päevaleht.

Välisministeeriumi pressitalitusest öeldi Postimehele, et nad ei saa esitatud spekulatsioonide osas midagi täpsemat öelda, sest suursaadikute nimesid ei öelda välja enne, kui asukohariik on nad vastu võtnud. Lisaks on Eesti väidetavalt alati sellise tava järgi talitanud.

Välisminister Urmas Paet polnud muudatuste avalikuks tulemise üle õnnelik, nentides küll, et ta ei hakka muudatusi eitama.

«Muudatused on õiged, kuid nii need asjad ei peaks käima, et keegi läheb ja anonüümselt lobiseb. Ei tea, kelle edevus on kajastatud, et kes ei suuda suud kinni hoida,» sõnas minister Postimehele.

Ka Paet rõhutas, et normaalne tava on, et suursaadiku nime ei teatata enne, kui riik või organisatsioon pole oma nõusolekut andnud ja Eesti president otsuse välja kuulutanud.

«Aastaid on see tava olnud, kuid…,» nentis Paet.

Paet oli kindel, et pakutud muutused lähevad siiski läbi, sest tegemist on tavalise protseduuriga.

Välisministeeriumist lisati, et sisejuurdlust pole neil antud teemal kavas algatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles