Läti korrakaitsejõud valmistuvad massimiitinguks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. mail Riia vabastajate memoriaali juures puhkenud rüselus Läti märulipolitsei ja meeleavaldajate vahel, kes tähistasid Punaarmee võitu natsionaalsotsialistliku Saksamaa üle.
9. mail Riia vabastajate memoriaali juures puhkenud rüselus Läti märulipolitsei ja meeleavaldajate vahel, kes tähistasid Punaarmee võitu natsionaalsotsialistliku Saksamaa üle. Foto: COVI/ Scanpix

Läti korrakaitsejõud valmistuvad tõsiselt täna õhtul Riias Toomväljakul toimuvaks meeleavalduseks, kus kavatsetakse nõuda parlamendi laialisaatmist.


Riigipolitsei pressiesindaja Sintija Virse ütles BNSile, et korravalvurid tegutsevad väljatöötatud plaani kohaselt, tagavad meeleavalduse ajal avalikku korda ning on rahutuste puhkemise korral valmis neid maha suruma.

Kuna Toomväljakule mahub umbkaudu 10 000 inimest, võib politsei pääsud platsile sulgeda, kui rahvast tuleb liiga palju.

Riigipolitsei manitses inimesi mitte võtma miitingule kaasa suuri kotte ega kompsusid ning hoiatas, et politseinikud võivad kottide sisu kontrollida. Samuti soovitatakse lapsed koju jätta, et nad rahvasummas ära ei kaoks.

Siseminister Mareks Seglinš ütles BNSile, et politsei ülesanne on tagada massiüritustel avalik kord ja hoida ära provokatsioonid. Küsimusele, kas on alust karta provokatsioone, vastas minister vaid, et ta on lugenud internetist kommentaare ja üleskutseid vägivallale.

Internetis kõlanud üleskutsete pärast riigipöördele osaleb miitingul korra tagamises ka kaitsepolitsei.

Samuti tegutseb tänasel massimeeleavaldusel oma kompetentsi raames militaarpolitsei, ütles BNSile Läti kaitseväe pressiesindaja Normunds Stafeckis.

Üle 20 ühiskondliku organisatsiooni ja mitmed opositsiooniparteid korraldavad täna õhtul Riias Toomväljakul protestiaktsiooni, kus nõutakse parlamendi laialisaatmist. Aktsioon peaks algama kell 17.30 ja kestma 19.30ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles