Ilves tervitas võõrsil teenivaid kaitseväelasi aastavahetuse puhul

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

President Toomas Hendrik Ilves saatis aastavahetuse tervituse välismissioonidel teenivatele Eesti kaitseväelastele.

«Teie teenistus on viinud teid kodumaalt kaugele, ka jõulude ja aastavahetuse ajal,» kirjutas president. «Ent olge kindlad, meie mõtted ja head soovid ulatuvad teieni.»

Ta kinnitas, et kõik meie kaitseväelased NATO, Euroopa Liidu ja ÜRO operatsioonidel annavad oma panuse Eesti turvalisemaks tulevikuks ja lisas, et on presidendina nende üle uhke.

Riigipea tõdes, et taas kord oli Afganistanis Eesti sõduritele raske aasta – korvamatult raske langenud kapral Agris Hutrofi lähedastele, aga ka haavata ja vigastada saanutele ning nende omastele.

«Ometi olen algavasse aastasse vaadates optimist. Taktikaliselt on liitlasväed 2011. aastal oluliselt tõhusamaks muutunud, mida peegeldab ka kohaliku elanikkonna usalduse kasv valitsuse ja ISAFi vastu,» kirjutas Ilves. «Afganistani julgeoleku eest vastutuse üleandmine on üldiselt edenenud loodetud tempos.»

Aina enam pööravad vägivallale selja puštud, kes on aastatepikkusest hirmust ja ebakindlusest väsinud ning sõjalise edu kõrval jääb üle loota murrangutele ka laiemas poliitilises protsessis, eeskätt Afganistani ja Pakistani suhetes, kirjutas riigipea kaitseväelastele.

«Head vana aasta lõppu ja sõduriõnne uuel aastal! Kohtumiseni kodus!» soovis president Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles