Ansip pole kindel, et sotsid ei taha Kreekat teha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansip ütles ETV-le antud aastalõpuintervjuus, et pole kindel, kas Sotsiaaldemokraatlik Erakond suudaks koalitsiooni pääsedes Eestis nö Kreekat tegemast hoiduda.

«Ei ole väga kindel, et nad seda ei taha,» ütles peaminister. «Kui meenutada veel 2009. aastat, mil sotsiaaldemokraadid valitsusest lahkusid, siis tuleb meenutada ka Ivari Padari allkirjaga dokumenti, mis ta valitsuskabinetile esitas.»

«See oli eelarvestrateegia järgmiseks neljaks aastaks ja selle järgi oleksime me ikka väga-väga sügavates võlgades ja laenudes praeguseks olnud, aga see eelarvekava ei olnud vastuvõetav IRLile ja Reformierakonnale,» meenutas Ansip.

Peaministrile pole vastuvõetav ka Keskerakonna idee võlakoormust veidigi suurendada – ta märkis, et sel juhul tuleks võlakoormust suurendada 30 protsendile SKTst, kuigi Eesti rahandus on korras ning võlausaldajad ei annaks laenu, kuna arvaksid, et Eesti valitsus on pööraselt laenama hakates hulluks läinud.

«Teiseks ma ei näe üldse mingit põhjust kogu selle võlakriisi kontekstis, miks Eesti peaks nüüd ka ronima sinna võlgadesse – et kui teised on mülkasse vajunud juba kõrimulguni, et siis tehakse praegu meile ettepanekuid vähemalt põlvist saati või kubemini sinna mülkasse ronida,» kirjeldas peaminister.

«Mina eelistaksin ikkagi mööda kindlat teed edasi sammuda ja mitte mutta ronida – võlg on võõra oma ja praeguses kontekstis on kõige halvem aeg teha ettepanekuid võlasohu ronimiseks,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles