Ansip: liigume pikkade sammudega Põhjamaade suunas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles ETV-le antud aastalõpuintervjuus, et Eesti liigub jõudsalt Põhjamaade laadse ühiskonna suunas.

Saatejuhi kriitikale, et Eesti inimeste sissetulekud on normaalseks eluks liiga väikesed ja peaminister võiks ausalt välja öelda, et Põhjamaade sarnast heaolu Eestisse lähiaastail ei saabu, vastas Ansip, et tema poleks nii pessimistlik.

Peaminister meenutas, et alles hiljuti jagati Norras autoostu lube ja Soomes oli kohv talongikaup ehk arengud Põhjamaades on olnud väga kiired ja ka Eestil on oma tänavuse 8,8 protsendi suuruse majanduskasvuga selleks lootust.

«Minu meelest meie stardipositsioon on praegu päris hea, võib isegi öelda, et parim Euroopa Liidus,» ütles Ansip ja märkis, et alternatiive polegi, kuna Kreeka kombel aastakümneid laenu võtta poleks lahendus.

Ta tõi välja ka tänavu ilmunud inimarengu aruandes kajastatud asjaolu, et Eesti on oma kunagiste 15 saatusekaaslase seast praeguseks kõige edukam. «Ehk siis me oleme väga pikkade sammudega juba liikunud Põhjamaade poole. See võtab aega ja ma loodan küll, et kui me nii jätkame, siis me ükskord sellele tasemele jõuame,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles