Keevallik: on väärtuste ümberhindamise aeg

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Keevallik
Andres Keevallik Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik leidis, et möödunud aasta oli küll ebastabiilne ning seda räsisid mitmed kriisid, ent Eestile ja tehnikaülikoolile pidas ta seda siiski edukaks ajaks.

«Möödunud aastat jäävad esmajoones iseloomustama ebastabiilsus ning poliitilised ja finants-majanduslikud kriisid,» leidis Keevallik. «Maailm on väärtuste ja võimaluste ümberhindamise teel. Kui kaua see siirdeprotsess vöib kesta, on raske ennustada. Üks on aga selge – ees on raske ja riskiderohke aeg, mis peaks kaugemas perspektiivis päädima uute majanduslike ja poliitiliste tasakaaluseisundite leidmisega.»

«Eestile oli lahkuv aasta suhteliselt edukas, ent meie arengu jätkusuutlikkusega tekib tõenäoliselt probleeme, sest oleme tugevas sõltuvuses meist väljaspool toimuvast,» leidis Keevallik.

«Hea on kindlasti see, et haridus ja teadus-arendustegevus on meil kuulutatud prioriteetideks. Tahaks loota, et nii kõrgharidus- kui ka teadusreform viivad meid kvaliteedi tõusu ja ühiskonna ning riigi huvide parema fokusseerimise suunas.»

Keevalliku sõnul oli ka tehnikaülikoolile möödunud aasta edukas: «Oleme jõudnud nelja protsendi maailma paremate ülikoolide hulka.»

«Jätkuvalt hea arengudünaamika lubab meil seada kõrgeid sihte nii siseriiklikult kui rahvusvaheliselt. Oleme tehnikaülikoolile kohaselt panustamas innovatsiooni ja sidemetesse ettevõtlusega. Rahvusvahelistumises oleme Eestis esirinnas oma 800 välisüliõpilase ja ligi 100 välisõppejõuga. Jätkame oma taristu ja Tallinna Teaduspargi arendamist,» oli Keevallik tuleviku suhtes optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles