Riia Toomväljakule on kogunenud juba 10 000 inimest

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia Toomväljakule kogunenud meelevaldajad nõuavad president Valdis Zatlersilt (pildil) parlamendi laialisaatmist.
Riia Toomväljakule kogunenud meelevaldajad nõuavad president Valdis Zatlersilt (pildil) parlamendi laialisaatmist. Foto: Reuters / Scanpix

Hinnanguliselt 10 000 meeleavaldajat on kogunenud Riia Toomväljakule ja nõuavad parlamendi laialisaatmist ja valitsuse tagandamist.


Läti erakonna Ühiskond Teisele Poliitikale esindaja parlamendis Artis Pabriks nõudis president Valdis Zatlersilt seimi laialisaatmist ja paremtsentristliku valitsuskoalitsiooni tagasiastumist, pälvides sellega rahvamassi valjuhäälse toetuse ning aplausi, teatas LETA.

Pabriks nõudis, et president teeks otsuse, kas ta toetab tekkinud olukorras võimulolevaid poliitikuid või rahvast.

Varem on massimeeleavaldusest osa võtta lubanud organisatsioonid teatanud, et kui Zatlers parlamenti laiali ei saada, siis korraldatakse kogu riigis veelgi suurem protest.

Politsei on teatnud, et väljak mahutabki umbes 10 000 inimest ja kui rahvast tuleb liiga palju, siis võivad korratagajad sissepääsud platsile sulgeda. Seni on julgeolekutöötajad sulgenud vaid Klostera tänava, mis asub parlamendihoone lähistel. Kuigi Toomväljakule viivad tänavad on kohati pilgeni täis, üritavad inimesed endiselt platsile pääseda.

Korratagajad on viidud kõrgendatud valmisolekusse. Osa julgeolekutöötajad on viidud parlamendihoone juurde korda tagama.

Politsei on vahistanud ühe lähedalasuval Tirgonu tänaval vandaalitsenud noormehe, kes üritas läbi pääseda sinna paigutatud tõketest.

Ühiskond Teisele Poliitikale teatas täna, et soovib liberaalse Uue Aja ja paremtsentristliku Kodanike Liiduga sõlmida koostöölepingu, et riik majanduslikult raskest olukorrast ja kriisist välja tuua.

Üle 20 ühiskondliku organisatsiooni ja mitmed opositsiooniparteid korraldavad täna õhtul Riias Toomväljakul protestiaktsiooni, kus nõutakse parlamendi laialisaatmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles