President: vabadusvõitlusega ei tasu vehkida oma isamaad tükikaupa müüjatel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves rõhutas tänases uusaastapöördumises, et vabadusvõitlusega ei tasu vehkida oma isamaad tükikaupa müüjatel.

Riigipea tõdes oma telepöördumises, et oma uue vabaduse kahekümnendal aastal oleme tõesti saanud täiskasvanuks, eelkõige suhtes sellega, mis meid ümbritseb.

President Ilves kutsus inimesi saama nüüd ka täiskasvanute maailma osaks, tasakaalukalt ja arukalt ning enda väärtust ja saavutusi lugupidamisega hinnates.

«Meie pole süüdi selles, et oleme vabad. Ei tohi uskuda seda orjameelset kibedust, et vabadus on teinud meid vaeseks,» rõhutas riigipea.

«Me kahtleme endas oma seitsmesaja aastase taaga jõul, mida tarime asjatult kaasas. Ikka justkui oodates mõisapõllule minekut, puudulikku pajukit ja kartes teenimatut peksu,» leidis president.

«Me pole vabad kellegi armust, vaid oleme vabad omal valikul. Seetõttu ei pea me enam kustutama oleviku patte mineviku müütidega. Mistõttu ei tasuks eilse vabadusvõitlusega vehkida neil, kes on äsja oma isamaad tükikaupa müüki pannud,» sõnas president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles