Rohelised registreerisid ennast Kakumäel asuvasse majja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Erakond Eestimaa Rohelised registreeris reedel oma uueks postiaadressiks Tallinnas Kakumäel asuva maja.

Reedel jõustus äriregistris muutmiskanne, mille kohaselt on roheliste juriidiline aadress senise Toom-Rüütli 10-3 asemel Kakumäel Soolahe 7 asuv maja.

Roheliste esimees Aleksander Laane ütles BNSile, et tegelikkuses on tegemist ühe erakonna liikme elukohaga, kuid parteil peab mingi postiaadress olema. Laane ei soostunud ütlema, kelle elukohas roheliste uus postiaadress asub.

Rohelised loobusid oma Toompeal Toom-Rüütli 10-3 asunud kontorist tänavu kevadel pärast riigikogu valimisi.

Laane sõnul kavatsevad rohelised endale lähitulevikus ka reaalse kontori leida, kuid kõigepealt soovib partei vabaneda oma võlgadest. Maksu- ja tolliameti andmetel oli laupäeva seisuga roheliste maksuvõlg 1496,44 eurot. Rohelised said tänavu riigieelarvest 9587 eurot.

Roheliste erakonnal on endiselt esitamata 2010. aasta majandusaasta aruanne, kuigi tähtaeg oli juba 30. juuni. Kui rohelised aruannet aasta lõpuks ei esita, siis tuleb erakonnale kohtust sundlõpetamise hoiatus. Laane ütles laupäeval kella 16 ajal, kaheksa tundi enne uue aasta saabumist, et roheliste majandusaasta aruanne on saamas viimast lihvi ning ta esitab selle kindlasti veel 31. detembri kuupäeval digitaalselt allkirjastatuna äriregistrile.

Harju maakohtu registriosakond saatis novembris Rahvaliidule ja Erakonnale Eestimaa Rohelised meeldetuletuse, et kui need erakonnad ei esita oma 2010. aasta majandusaasta aruandeid aasta lõpuks, järgneb sundlõpetamise hoiatus. Rahvaliit esitas nõutud majandusaruande detsembri keskel.

Erakonnaseaduse kohaselt on erakonna majandusaastaks kalendriaasta. Seadus kohustab erakonda kinnitatud majandusaasta aruande esitama koos vandeaudiitori aruandega, kui audiitorkontroll on kohustuslik, hiljemalt järgmise aasta 30. juuniks kohtu registriosakonnale, kes avalikustab aruande mittetulundusühingute ja sihtasutuste veebipäringusüsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles