Kaitseväelased Afganistanis võtsid uue aasta vastu teenistuskohtadel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-13 kaitseväelased Tartu kesklinna lastekeskuse saadetud jõulukaartidega.
Estcoy-13 kaitseväelased Tartu kesklinna lastekeskuse saadetud jõulukaartidega. Foto: Kaitseväe peastaap

Eesti jalaväekompanii Estcoy-13 võttis uue aasta vastu patrullbaasis Wahid ja Estcoy mehitatavates kontrollpunktides, kust Eesti kaitseväelased viivad läbi igapäevaseid patrulle koos Afganistani julgeolekujõududega operatsiooni Talvevõit raames.

Logistilise toetusüksuse NSE kaitseväelased võtsid uue aasta vastu Camp Bastioni sõjaväebaasis.

1.Jalaväebrigaad saatis pühadeks sõduritele eesti jõulutoite, samuti said kaitseväelased kingiks briti jõulupakid.

«Toetus kodusest Eestis loob reaalse tunnetuse turvalisest seljatagusest ja sellest, et ajame siin õiget asja. See annab sõduritele usku ja jõudu, et siinsete katsumustega rinda pista,» ütles Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Antti Viljaste. «Tänan kõiki tulevikku vaatavaid ettevõtteid ja häid inimesi toetuse ja südamest tulnud heade soovide eest.»

Kaitseväelastele saatsid šokolaadi ja maiustusi kommivabrik Kalev, verivorsti ja suitsuvorsti Rakvere Lihakombinaat, alkoholivaba õlut Saku Õlletehas ning juustu E-piim.

Jõulukaarte ja joonistusi saatsid sõduritele Tartu kesklinna lastekeskuse, Heimtali põhikooli, Pärnu Vahtrakese lasteaia, Saue gümnaasiumi, Toronto Eesti Seltsi Täiendusalgkooli ja Gümnaasiumi lapsed, kodutütred ja noorkotkad. Naiskodukaitsjad saatsid Afganistanis viibivatele kaitseväelastele sokke ja kindaid.

29. detsembril pidas patrullbaasis Wahid eesti ja inglise keelse jumalateenistuse kontingendi kaplan kapten Arvo Orav, kaitseväelastele esines Kuningliku Šoti Lahingugrupi orkester koos torupillimängijatega. Jõululaupäeval külastas kaplan kõiki kontrollpunkte.

Kontingendi ülema sõnul on tänaseks päevaks, mil kontingent on kaks kuud operatsioonipiirkonnas tegutsenud, kriitiline osa missioonist seljataga ja tulemused positiivsed.

«Me oleme sisse elanud, meeskond on ühte sulanud ja saavutanud enesekindluse, oleme saavutanud koostegutsemis- ja juhtimisvõime. See on hea lähtekoht edasi minekuks uuel aastal,» ütles kolonelleitnant Viljaste.

Estcoy-13 ülesanne Afganistanis Helmandi provintsis on tagada kohaliku elanikkonna julgeolek ning soodustada arengu- ja ülesehitustöid oma vastutusalal Nad-e-Ali piirkonnas, kus kompanii mehitab patrullbaasi Wahid ning kolme kontrollpunkti.

Eesti kaitseväelased osalevad NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekujõudude operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles