Potisepp: rahvaloenduse ankeedis on probleemkohti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloenduse internetikeskkonda sisenemise aken
Rahvaloenduse internetikeskkonda sisenemise aken Foto: Internet

Rahvaloenduse e-ankeedis on kohti, mis võivad selle täitjatele raskusi valmistada, möönis statistikaameti peadirektor Priit Potisepp.

Rahvaloenduse esimesel päeval, laupäeval, oli rahvaloenduse kõnekeskuse infotelefonid inimeste kõnedest umbes, põhjuseks tehnilised viperused, vahendas ERRi uudisteportaal Potisepa sõnu «Terevisioonile».

Üheks enim muret tekitavaks kohaks on ankeedis aadressi sisestamine ning Potisepp juhtis tähelepanu, et aadressi sisestamisel tuleb tähelepanelikult jälgida, mida süsteem välja pakub.

Saatejuht Katrin Viirpalu juhtis tähelepanu ka sellele, et juhul kui inimese töökoht on ühes linnas, kuid asutuse peakorter mujal, arvestab ankeet vaid peamaja asukohta - Potisepp lubas selle probleemi lahendada.

Statistikaameti juht märkis, et rahvaloenduse ankeedi sõnastuse üle vaieldi mitu aastat, kuid lõpuks leiti kuldne kesktee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles