Vastuvõtuks end sõnatuks joonud mereväelane jääb korterita

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staabilaeva Tasuja ametist vabastatud komandör Indrek Vinkel.
Staabilaeva Tasuja ametist vabastatud komandör Indrek Vinkel. Foto: Kaitsevägi

Jõulude eel mereväest sobimatu purjutamise pärast vabastatud staabilaeva Tasuja komandör Indrek Vinkel peab vabastama aastaid tema kasutuses olnud kaitseväe ametikorteri.

Kaitseväe peastaabi pressiteenistuse teatel lõpeb Indrek Vinkeli üürileping kaitseväe korteris seaduse kohaselt üks kuu pärast ametist vabastamist ehk siis 17. jaanuaril. «Indrek Vinkel on korteri vabastamise vajadusest teadlik,» teatas pressiteenistus.

Kaitseväe juhataja Riho Terras vabastas 18 aastat mereväes teeninud vanemleitnant Indrek Vinkeli peale seda, kui ta oktoobris tekitas alkohoolses joobes olles Šotimaal Glasgow’s staabilaeva Tasuja pardal toimunud pidulikul vastuvõtul piinliku olukorra.

Vinkel ei suutnud tugeva alkohoolse joobe tõttu teha kohalekutsutud tähtsatele külalistele laeval ekskursiooni. Postimehe andmeil sattus Tasuja komandör alkoholi küüsi Šotimaale Glasgowsse jõudmise järgsel päeval, kui ta osales Poola laeval toimunud pidulikul vastuvõtul.

Järgmiseks päevaks oli Tasuja pardale planeeritud pidulik õhtusöök, kuhu oli kutsutud Eesti suursaadik Suurbritannias Aino Lepik von Wiren. Vinkel tegi tema mereväelase karjääris saatuslikuks osutunud vea sama päeva hommikul, kui ta samas sadamas seisnud Norra laeval toimunud järjekordsel vastuvõtul «peale võttis» ja seetõttu uuesti purju jäi.

Õhtul, kui vastuvõtuks spetsiaalselt Londonist kohale lennanud suusaadik Lepik von Wiren Tasuja pardale astus, tervitas teda ja saadikuga kaasas olnud sõjaväeatašeed purjus ja kohati rääkimisvõimetu komandör. Pärast esimesi katseid laeval ekskursiooni alustada palus sõjaväeatašee komandöril kajutisse kaineks magama minna.

Vinkeli asemel andis ülevaate laevast vahiohvitser, kuid see ei muutnud eelnevalt jäänud muljet olematuks. Seetõttu tegi vahejuhtumit oma silmaga pealt näinud sõjaväeatašee toimunust Tallinnasse ettekande ja Vinkel pidi juba nädal pärast intsidenti lennukiga koju lendama.

Lisaks 28 meeskonnaliikmega Tasujale jõudis Vinkeli oma sõjaväelise karjääri olla ka Admiral Pitka komandör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles