ERR Riias: olukord on rahunemas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia Toomväljakule kogunenud inimesed nõudsid parlamendi laialisaatmist ja valitsuse tagandamist.
Riia Toomväljakule kogunenud inimesed nõudsid parlamendi laialisaatmist ja valitsuse tagandamist. Foto: F64/Raitis Plauks/Scanpix

ETV «Aktuaalse kaamera» erisaate vahendusel on Riia politsei kinni pidanud umbes paarkümmend märatsejat ning appi on kutsutud ka sõjaväepolitsei.


ETV korrespondendi Ragnar Kondi sõnul, kes viibib hetkel Riias, on olukord praeguseks juba rahunemas, kuid politsei jätkab kõrgendatud valmisolekus.

«On näha politseiahelikke koondumas vabadussamba väljaku juurde. Blokeeritud on sissepääs Toomkiriku ja seimi poolsesse vanalinna ossa. Praegu enam vanalinna kedagi ei lasta ning politseinikke on lisandunud,» rääkis Kond.

«Tänavatel on silmnähtavalt purjus läti- ja venekeelsed karjuvad ja räuskavad noortekambad. Kümned kiirabiautod sõidavad edasi-tagasi ning vigastatuid võib olla paarikümne ümber,» kirjeldas Kond olukorda.

Kondi hinnangul tuli politsei juhtunuga hästi toime. Samas on miitingu korraldajad juba jõudnud politsei ja siseministeeriumi tegevust kritiseerida, et politsei ei osanud mässu vältida ja ära hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles