Andmekaitse ei luba turvakaamera pilti avalikult esitada

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videosalvestus näitas, millisest poest varas oli väljunud.
Videosalvestus näitas, millisest poest varas oli väljunud. Foto: Mihkel Maripuu

Andmekaitse inspektsiooni hinnangul oleks Kuressaare linna paigaldatavate turvakaamerate pildi avalik esitus internetis lubamatu.

«Suure suuga antud lubadus - pean oma sõnu paraku sööma,» tunnistas Kuressaare abilinnapea Kalle Koov, kes on varem avaldanud arvamust, et kaamerate pilti võiks üle interneti jälgida iga soovija, sarnaselt praegu veetorni paigutatud veebikaameraga, kirjutas Oma Saar.

Nimelt teatas andmekaitse inspektsioon linnavalitsusele, et turvakaamera salvestamisel saadud andmeid võib kasutada ainult inimeste või vara kaitse eesmärkidel, kuid näiteks turvakaamerate abil saadud piltidest fotonäituse avaldamine oleks lubamatu.

Andmekaitse inspektsiooni teatel ei ole turvakaamera kasutamiseks vaja eraldi iga inimese nõusolekut, kuid oluline on tagada, et isikud saaksid turvakaamera kasutamise faktist aru.

Eelkõige eeldab see seda, et turvakaameraid ei kasutataks varjatult, vaid igal mõistlikult käituval inimesel oleks võimalik laes või seinas rippuvatest seadmetest aru saada, et need on turvakaamerad.

Seega asendab inimese nõusolekut sellise andmetöötluse korral jälgimisseadmestiku kasutamise fakti ning andmete töötleja nime ja kontaktandmete piisavalt selge teatavakstegemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles