Ruhnu kaalub sünnitoetuse maksmise lõpetamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu vallavanem Aare Sünter.
Ruhnu vallavanem Aare Sünter. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ruhnu vald kaalub sünnitoetuse summa vähendamist või hoopis sünnitoetuste maksmise lõpetamist, kirjutab Saarte Hääl.

Sellise avaldusega esines Ruhnu vallavanem Aare Sünter vastuseks õiguskantsleri kantselei teabenõudele, millega uuritakse, kas sünnitoetuse maksmise kord Ruhnu vallas vastab põhiseadusele ja muudele seadustele.

«Soovime sotsiaaltoetustega abiks olla toetust vajavatele inimestele, kuid mitte teha sotsiaaltoetusest äriobjekti,» kirjutas Sünter, kelle sõnul on iga kohalik omavalitsus huvitatud, et tema haldusalas elaks rohkem inimesi ja sünniks rohkem lapsi, kes jääksid selle omavalitsuse territooriumile ka elama.

Vallavanem lubas, et kuna sünnitoetuste maksmine Ruhnu vallas on probleeme tekitanud, vaatab volikogu täiendavate sotsiaaltoetuste maksmise korra üle.

«Samuti kaalub Ruhnu vald tekkinud probleemist lähtuvalt tõsiselt sünnitoetuse summa vähendamist või toetuse sünnitoetusena maksmise lõpetamist,» lisas Sünter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles