Rahvaloendusel on osalenud üle 100 000 inimese

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloenduse veeb
Rahvaloenduse veeb Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kella 15 seisuga on statistikaameti andmetel rahvaloendusel osalenud juba 102 620 inimest ehk üle 8 protsendi Eesti elanikest.

Kõige aktiivsemalt on loendusankeeti täitnud Harjumaa ja Tallinna, Tartu ning Järva maakonna inimesed, kus on loendatud 9 protsenti sealsest rahvastikust. Kõige tagasihoidlikumalt on loendusel osalenud Ida-Virumaa elanikud, kellest on loendatud vaid 4 protsenti.

«Rahvaloenduse nelja esimese päeva kohta on tegemist väga hea tulemusega,» ütles statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. «Inimeste tõsist huvi loendusel interneti teel osaleda näitas ka eilne päev, kus huvi oli kohati suurem, kui meie hetkeline võimalus vastu võtta. Tahaksin inimesi väga tänada kannatlikkuse eest,» rääkis Potisepp.

Ta rõhutas, et loenduse esimestel päevadel oleks mõistlik jälgida sisselogimisel koormusnäidikut, et e-loendamine läheks võimalikult sujuvalt.

31. detsembril alanud rahvaloenduse e-ankeeti saab täita 31. jaanuarini.

Statistikaamet soovitab ankeedi täitmisel pidada meeles, et esimene leibkonnaliige, kes e-loenduse keskkonda siseneb, peab kõigepealt kinnitama leibkonna nimekirja. Alles seejärel saavad teised leibkonnaliikmed asuda oma isikuankeete täitma.

Kindlasti tasub enne loendama asumist tutvuda ka infoga, mis on üleval loenduse kodulehel www.rel2011.ee. Veateadete esinemisel tuleks süsteemist väljuda, sulgeda veebilehitseja aken ning siis uuesti sisse logida.

E-loendusel osalemise käigus tekkivate küsimustega saab pöörduda rahvaloenduse klienditoe poole klienditugi@stat.ee või telefonil 625 9100. Klienditugi töötab iga päev kell 8.00-22.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles