President kutsub üles leidma 100 põhjust, miks on hea Eestis elada

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas Facebooki üleskutse leidmaks 100 põhjust, miks on Eestis hea elada, pakkumaks nii inimestele mõtlemisainet.

«Vabariigi presidendi üleskutset kannab soov pakkuda inimestele mõtlemisainet ja kutsuda neid sel viisil Eestit mõtestama,» selgitas Vabariigi Presidendi Kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

«Üleskutse eemärk on jagada üksteisega emotsioone ja mõelda selle üle, mis meil on hästi ja mille üle saab iga eestlane uhke olla. Need põhjused saavad erineval moel paljusid inspireerida, ka presidenti ennast, kui ta kirjutab kõnesid ja välismaal Eestit tutvustab.»

Pert pakkus, et heade inimeste head ideed võivad tulevikus EASi projektide kaudu laiemat kõlapinda leida, sealhulgas Eesti brändi siseriikliku turunduskontseptsiooni «Ma armastan Eestimaad» kaudu.

«Üleskutse on Toomas Hendrik Ilvese Facebooki lehel olnud üleval kõigest loetud tunnid. Selle põhjal võib öelda, et üleskutsele on reageeritud aktiivselt ja positiivselt, sealhulgas sellised tublid inimesed nagu Sten Tamkivi, Maian-Anna Kärmas jpt,» rääkis Pert, kes lisas, et üleskutse on Facebooki-põhine.

Ta seletas, et president on varemgi kutsunud inimesi kodumaad puudutavates teemades sõna võtma ning tõi näiteks koos Tartu Ülikooli Eetikakeskuse ja ajakirjaga Akadeemia ellu kutsutud kirjatalgud ja hiljutise Sõnause, mis tõi aktiivsesse käibesse palju uusi sõnu.

Veel on ta näiteks kutsunud üles rinda panema kollaseid linte toetamaks Liibanonis röövitud jalgrattureid.

«Samuti aitas ta Facebookis kaasa valimisaktiivsuse tõstmisele viimastel valimistel, paludes inimestel pärast valimaskäiku postitada oma Facebooki lehele «Mina olen juba valimas käinud, aga Sina?»,» tõi Pert veel välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles