Taliban teatas valmisolekust alustada läbirääkimisi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad, kes 29. detsembril Herati provintsis valitsuse poolele üle minna otsustasid.
Talibani võitlejad, kes 29. detsembril Herati provintsis valitsuse poolele üle minna otsustasid. Foto: SCANPIX

Taliban teatas täna, et on jõudnud esialgsele kokkuleppele oma esimese välismaal asuva poliitilise esinduse avamises, mis on esimene samm USAga rahukõneluste alustamiseks, kirjutab uudistevõrk AFP.


See on esimene kord, kui üle kümne aasta Kabuli valitsuse ja koalitsioonivägedega sõdinud Taliban viitab võimalusele alustada kõnelusi juba enne, kui välisväed Afganistani pinnalt lahkuvad.

Džihaadi Hääle nimelisele veebilehele postitatud avalduses ütlesid islamistid, et on pidanud kõnelusi oluliste osapooltega, nende seas Katari riigiga, et avada väljaspool Afganistani esindus. Üks nende nõudmisi läbirääkimisteks saab olema vangide vahetus, Guantanamos peetavate Talibani võitlejate vabastamine.

«Me oleme nüüd valmis, kuigi meil on tugev esindatus [Afganistani] sees rajama läbirääkimisteks poliitilise esinduse väljaspool [Afganistani],» kuulutas Taliban. «Ja selle osana oleme me jõudnud esialgse kokkuleppeni oluliste osapooltega, nende seas Katariga.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles