Tarkvarauuendusega loodetakse rahvaloenduse kitsaskohtadest jagu saada

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloenduse infotelefoni saal. Esiplaanil  kliendikonsultant Anni Vahtras.
Rahvaloenduse infotelefoni saal. Esiplaanil kliendikonsultant Anni Vahtras. Foto: Toomas Huik/Postimees

Täna õhtul uuendatakse e-rahvaloenduse tarkvara ning nende uuendustega kõrvaldatakse mõned rahvaloenduse esimestel päevadel ilmnenud puudujäägid.

Täna, 3. jaanuari hilisõhtul uuendatakse e-rahvaloenduse tarkvara ja seetõttu pole ajavahemikus 23.00-24.00 võimalik rahvaloendusel interneti teel osaleda, teatas staitsikaamet.

«Tänaste tarkvarauuendustega peaks muutuma selgemaks oma elukoha märkimine rahvaloendusankeedi alguses,» rääkis statistikaameti andmetöötlussüsteemide osakonna juhataja Allan Randlepp. Lisaks kõrvaldatakse mõned loenduskeskkonnas ilmnenud tõrked.

«Näiteks on meile praeguseks teada kolm juhtumit, kus rahvaloenduse ankeeti internetis täitma asunud inimene sattus pärast sisselogimist veateatele, kus on kirjas kellegi teise nimi ja isikukood,» rääkis Randlepp. Ta kinnitas, et kõik täidetud ankeedid on aga turvaliselt kaitstud, kuid selline veateade võib tekitada inimestes asjatut segadust.

Kui mõni e-loendusel osaleja satub loenduskeskkonnas mõnele tõrkele, palub Statistikaamet anda sellest teada aadressile klienditugi@stat.ee või 625 9100.

Lisaks tuletab Statistikaamet meelde, et turvalisuse tagamiseks tuleb veebibrauser pärast rahvaloenduse ankeedi täitmist kindlasti sulgeda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles