Läti politsei on vandaalitsemise kordumiseks täna õhtul valmis

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Riia südalinnas.
Rahutused Riia südalinnas. Foto: AFP / Scanpix

Riia regiooni politseijuhi kohusetäitja sõnul on politsei rahutuste kordumiseks valmis, kuid kohapeal elava eestlase sõnul on vandaalitsemise kordumine vähetõenäoline.

Ühe anonüümseks jääda soovinud Riias elava eestlase sõnul valitses eile õhtul vanalinnas pigem rahulik meeleolu.

«Ristmikel olid politseiautod ning vilkuritega oli näha liikumas samuti mitut operatiivsõidukit. Muidu tundus täiesti tavaline õhtu,» ütles Postimees.ee allikas, kes liikus Riia vanalinna nendel tänavatel, mis suurematest rüüstamistest puutumata jäid kella 21 paiku.

Tema sõnul ei levinud rahutused laiemalt ning vanalinna teistel tänavatel liikusid rahumeelsed inimesed.

Allikas avaldas ka arvamust, et täna taoline asi sarnaselt pronksrahutustele Tallinnas ei kordu, sest Riia rahutustes osalejaid oli oluliselt vähem.

Riia politseiregiooni juhi asetäitja Andris Dzenis ütles täna ajakirjanikele, et politsei on valmis eilsete sündmuste kordumiseks ning tänavatel on rohkelt patrulle.

Dzenise sõnul on politsei jätkuvalt kõrgendatud valmisolekus ning Riiga on toodud lisajõude. Eriolukord võib politseijuhi sõnul lõppeda täna südaööl, kui õhtu möödub rahulikult.

Dzenis ütles täna, et praeguseks on kinni peetud 120 inimest ning üle 50 inimese sai eilsete rahutuste käigus vigastada. Sealhulgas kaheksa politseinikku.

Kõrge politseiametniku sõnul võib vigastatute arv kasvada, sest osa politseinikke pöördub arsti poole alles pärast vahetuse lõppu.

Rahutuste käigus lõhuti kokku kümme politseiautot ning rüüstati alkoholipoodi. Viimases teos kahtlustatavana on kinni peetud neli isikut.

Dzenise sõnul oli eilsel intsidendil kindel organisaator, kes vandaalitsemisega algust tegi ning seejärel läks rahvamass rüüstamisega kaasa.

Regiooni politseijuhi asetäitja kinnitusel oli politsei küll meeleavalduseks valmis, sest internetis leidus mitmeid provokatiivseid üleskutseid, kuid agressiivseks muutunud rahvahulk oli liiga suur.

Samuti oli vandaalitsejatega samas rahvahulgas Dzenise sõnul mitmeid eakaid ja rahumeelseid meeleavaldajaid, mis tegi politsei töö keerulisemaks.

Täna keskpäeval annab pressikonverentsi ka Läti president Valdis Zatlers.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles