Raamatukoguhoidja: vägisi armsaks ei tee

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskraamatukogu raamatud.
Keskraamatukogu raamatud. Foto: Peeter Langovits

Juba meie esivanemad teadsid, et kedagi vägisi armsaks ei tee, ütleb Saaremaa Laimjala raamatukogu-teabetoa juhataja Aive Sepp kultuuriministeeriumi ettekirjutuste kohta, mida võivad raamatukogud sel aastal oma kogudesse muretseda, kirjutab Saarte Hääl.

«Minu teada ei ole need pealesunnitud nimekirjad, olgu kus tahes valdkonnas, veel kunagi märkimisväärset edu toonud. Inimeste maitsed ja valikud on vägagi erinevad,» rääkis Sepp.

Kultuuriministeerium teatas eile, et eraldab 2012. aastal rahvaraamatukogudele ligi 1,6 miljonit eurot, millest poole eest peavad nad ostma eesti autorite auhinnatud teoseid ja kultuuriajakirjandust. Ministeeriumi raamatukogundusnõuniku Meeli Veskuse sõnul on riigi ülesanne tagada, et kõigil inimestel oleks võimalik lugeda kultuuriajakirjandust ja eesti kirjanduse paremikku.

«Kultuuriajakirju tegelikult väga ei loeta, kui just kooliõpilastel kohustusliku kirjanduse raames seda tarvis on,» tõdes aga Sakla raamatukogu juhataja Agnessa Sepp . «Maainimesed tahavad ikkagi kergemat lugemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles