Kapo endine uurija riigikohtust vabastamist taotlema ei lähe

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon hakkab muu hulgas kontrollima ka kapo tegevuse seaduslikkust.
Julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon hakkab muu hulgas kontrollima ka kapo tegevuse seaduslikkust. Foto: Peeter Langovits

Altkäemaksusüüasjas vahistatud kaitsepolitsei endine uurija Indrek Põder otsustas pärast eilset ringkonnakohtu otsust, et ei lähe oma vahi alt vabastamist riigikohtult taotlema.

«Olles täna kaitsealusega nimetatud küsimust arutanud, jõudsime seisukohale, et menetlustaktikalistest kaalutlustest lähtudes ei ole riigikohtule määruskaebuse esitamine käesoleval ajal otstarbekas,» ütles Põdra kaitsja vandeadvokaat Jaak Siim Postimehele.

«Seadus annab kahtlustatavale või kaitsjale õiguse esitada vahistamisest kahe kuu möödumisel kohtule taotlus kontrollida vahistuse põhjendatust,» lisas Siim.

Seega kaalub ta kohtule uue taotluse esitamist kahe kuu pärast, juhul, kui Põder viibib siis jätkuvalt vahi all.

Ringkonnakohus otsustas eile jätta Harju maakohtu 21. detsembril tehtud määruse Indrek Põdra vahistamise kohta jätta muutmata ning tema kaitsja Jaak Siimu määruskaebuse rahuldamata.

Põtra kahtlustatakse kuriteos, mille eesmärk oli mõjutada politsei- ja piirivalveameti ametnike otsuseid süüteo- ja järelevalvemenetluses. Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg on öelnud, et Põder sai altkäemaksu märkimisväärses summas, ta ei välistanud, et jutt käib sadadest tuhandetest eurodest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles