Süüdistajad: Mubarak käskis tappa üle 800 meeleavaldaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanderaamil lebav Hosni Mubarak üleeile Kairo kohtusaalis.
Kanderaamil lebav Hosni Mubarak üleeile Kairo kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Hosni Mubarak, tema julgeolekuülem ja kuus tipp-politseinikku vastutavad enam kui 800 meeleavaldaja tapmise eest mulluse rahvaülestõusu ajal, ütlesid prokurörid täna Egiptuse ekspresidendi kohtuprotsessil.

Süüdistajate sõnul olid Mubarak ja tema seitse kaaskohtualust 2011. aasta jaanuari lõpus Kairos ja mujal puhkenud tapatalgu «tegelikud eestvedajad», sest nad kiitsid selgelt heaks püstolikuulide ja muu vägivalla kasutamise rahumeelsete protestijate vastu. Süüdimõistmisel ootab süüaluseid surmanuhtlus, vahendas AP.

Kohtus näidati täna videoid toonasest vägivallast – näha on, kuidas politseinikud laevad oma relvi kuulidega ja sõidavad oma autodega meeleavaldajatest üle.

Prokurör Mustafa Suleimani sõnul eirasid Egiptuse siseministeerium ja luureagentuur süüdistajate palveid rahutuste ajal toimunu kohta infot jagada, mistap põhinevad süüdistused sadadel intervjuudel pealtnägijate, arstide ja politseinikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles