Ministeerium: omavalitsused kasutavad osa õpetajate palgarahast muudeks kulutusteks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja tahvli ees.
Õpetaja tahvli ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kogu raha, mille riik eraldas 2010. aastal kohalikele omavalitsustele õpetajate palkadeks, oleks sellel otstarbel ka kulutatud, võinuks pedagoogide töötasu Eestis keskmiselt olla neli protsenti suurem, selgub haridusministeeriumi koostatud ülevaatest.

Kuna umbes pooled omavalitsustest maksid õpetajatele vähem kui riik eraldas, kulus sedaviisi ligi 90 miljonit krooni ebasihipäraselt, vahendab ERR Uudised.

Haridusministeeriumi ülevaate järgi maksid omavalitsused tunamullu õpetajatele töötasudena välja vähem raha kui riik neile palgarahana kandis ning selgus ka, et kokku on omavalitsused põhikoolide arvelt gümnaasiume doteerinud 32 miljonit krooniga, kuid siiski jääb õhku veel 89 miljonit krooni nii-öelda teadmata kohta kulunud raha.

Ülevaate järgi said Eesti omavalitsused riigilt 2010. aastal keskmiselt 4,3 protsenti rohkem raha kui seda palkadeks kulutati – Tartus ja Narvas jäi palkadeks maksmata 2 ja 3 protsenti, Tallinnas 11 ja Pärnus kogunisti 17 protsenti.

Ministeerium ootab omavalitsustelt selgitusi 12. jaanuariks, kuid näiteks Tallinna haridusameti juhile Andres Pajula nimetas välja toodud arve ebaadekvaatseteks, kuna arvestatud pole näiteks direktorite palku, erivajadustega laste koole ega täiskasvanute gümnaasiume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles