Lukas: IRLi juhtkond peab mind vaenlaseks number üks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liit valib jaanuari lõpus omale uue esimehe ja üheks võimalikuks kandidaadiks on peetud ka Tõnis Lukast, kes aga ütles täna, et erakonna juhtkond peab teda vaenlaseks.

Nn kampsunite leeri esindav Lukas ütles uudistesaatele «Reporter», et on küll esimehe kohale asumise ettepanekuid kaalunud, kuid ei soovi praeguses olukorras sellesse ametisse asuda.

«Kui erakonna tippjuhtkond näeb minus sisevaenlast number üks, ei ole mul mõtet kandideerida sellises õhkkonnas,» ütles Lukas. «Ma arvan, et põhjuseks on see, et mina ja minu kaaslased juba tükk aega tagasi juhtisid tähelepanu, et erakonnas on tugevdanud positsioone need inimesed, kellel on aated müügiks ja see on elamislubade skandaaliga ka selgelt välja joonistunud.»

«Kuna meil oli õigus, siis ma ei saagi aru, miks meid nüüd sisevaenlasteks tembeldatakse, aga sellises õhkkonnas, kus mina justkui olen kõiges süüdi, kuigi mina elamislubadega ju ei kaubelnud, ei saa ma kandideerida,» rääkis poliitik.

Lukas usub, et uus esimees kerkib endiste isamaaliitlaste seast. «Täiesti korralikud šansid oma sõnumiga esineda ja sellele ka toetust saada suurkogul on Andres Herkelil, sest mina olen Isamaaliitu varem juba juhtinud ja nüüd on Andres Herkeli kord,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles