ERR: varastatud juhiloa asendamisel sõltub hind ametnike suvast

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba. Illustreeriv foto.
Juhiluba. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

«Aktuaalne kaamera» vahendas juhtumit, kus välismaal rahakoti varguse tõttu autojuhiloast ilma jäänud naine pidi uue dokumendi saamiseks vajalikust rohkem maksma, kuna ametnik ei rääkinud talle kõigist võimalustest.

Itaalias varguse ohvriks langenud naisterahvas sai Tallinna liiklusregistribüroos teada, et autot ta juhtida ei tohi ning talle pakuti võimalust saada juhiluba järgmisel päeval 52 euro eest või järgmisel nädalal 28 euro eest ning ta valis viimase, vahendab ERR Uudised.

Maanteeameti eksamiosakonna juhataja Toivo Kangur märkis, et politsei tõendi alusel on juhiloa taastamine aga märksa odavam – kuus eurot ja mõned sendid, kuid sellest võimalusest ametnik varguse ohvrit ei teavitanud, samuti ei pakutud talle ka varianti taotleda veidi enam kui 10 euro eest ajutist juhiluba, mis lasknuks kuni uute lubade saamiseni autot  seaduslikult juhtida.

Ehkki Kangur kinnitab, et selliste enamlevinud keeltega nagu inglise ja vene ei tohiks liiklusregistribüroo ametnikud hätta jääda, kinnitab käesolev juhtum, et kõik sõltub ametnike suutlikkusest või heast tahtest – Itaalia politsei tõendit ei aktsepteeritud selles riigis varguse ohvriks langenud inimese sõnul üldse.

«Ametnik ütles, et me ei saa aru, mis siia itaalia keeles kirjutatud on, sinna võib ükskõik mida kirjutada; mina ütlesin, et sinna on kirjutatud inglise keeles, aga siis vastati mulle, et Eesti riigis on riigikeeleks eesti keel,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles