Hiidlased soovivad sooduspiletit kõigile

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Ofelia Heltermaa sadamas.
Praam Ofelia Heltermaa sadamas. Foto: Margus Ansu.

Möödunud aasta lõpus tegi Hiiu maavalitsus riigile ettepaneku kehtestada parvlaeval saareelaniku sooduspilet kõigile bussireisijatele, olenemata sellest, kas nad reisivad liini- või tavabussiga.

Et lühendada piletiostu järjekorda ja soodustada ühistranspordi kasutamist, teeb Hiiu maavalitsus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile läkitatud kirjas järgmise ettepaneku: rakendada parvlaeval saareelanikule ette nähtud 50-protsendilist soodushinda kõigile inimestele, kes reisivad 23 või enama reisijakohaga bussides, kirjutas Saarte Hääl.

Praegu kehtiva korra järgi saavad parvlaeva sõidusoodustust automaatselt vaid kõik need inimesed, kes reisivad liinibussidega.

Et ka tavabussidega reisivad saarlased või hiidlased saaksid parvlaeval sõidusoodustust, tuleb praegu kehtiva korra järgi nende elukoht ID-kaardiga sadama kassas eelnevalt tuvastada.

See on aga küllaltki aeganõudev ettevõtmine ja seiskab piletimüügi kuni kümneks minutiks.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles