Suurbritanniast Eestisse saadetud pakid olid rüüstatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postikott
Postikott Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile, 4. jaanuaril saabusid Suurbritanniast Eesti Posti rahvusvahelised postikotid,  mis sisaldasid ka rüüstatud maksikirju. Avatud kirju oli 72.

Postikottides olid lihtmaksikirjad, mis olid Suurbritanniast teele pandud enne jõule.

Kõiki saajaid ei õnnestu Eesti Postil tuvastada, sest rüüstatud kottides olid mõned saadetised  ümbriseta.

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles Postimehele, et neile pole teada, kus täpsemalt posti rüüstati. «Meile saabusid kinnised postikotid, nendes olid juba rikutud saadetised.»

Tegu oli maksikirjadega, millega saadetakse sageli väga erinevaid esemeid. «Mõne jaoks on see pakk – küll seal oli sokke, mõni autolaadija, üks pluus… Võib-olla ka midagi sellist, mida jõuludeks saadetakse,» rääkis Suder.

Suur osa rikutud pakkide saajatest õnnestus Eesti Postil siiski tuvastada, esemed pakendatakse uuesti, lisatakse rüüstamismärge ning saadetis viiakse inimestele kohale. «Umbes 5-10 pakki on sellist, millel ei suudetud tuvastada, mis ese mis pakki kuulub,» ütles kommunikatsioonijuht.

Need, kes ootavad Inglismaalt pakki ega ole seda saanud, peaksid pöörduma saatja poole, tema omakorda peab uurima kirja saatust Suurbritannia Postilt. Ka Eesti Post esitas Suurbritannia Postile rüüstatud postikottide kohta järelepärimise.

Lisainfot saab ka Eesti Posti klienditeenindusest info@post.ee või telefonilt 1661.

Suder ütles, et selliseid kirjade rüüstamisi ei tule sageli ette. «Ei mäletagi nii suurt kogust, mis ühe partiiga oleks rikutud.» See, kas rikutud pakk hüvitatakse või kas juhtunu asjaolud selgitatakse välja, sõltub eri juhtudel nii saatja postifirmast kui olukorrast. «Lihtsaadetiste puhul on see tunduvalt keerulisem,» tõdes Suder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles