IRL tahab kuriteokahtlusega ametnikud töölt kõrvaldada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) parlamendifraktsioon esitas koalitsioonipartneritele ettepaneku seadustada võimalus kõrvaldada kriminaalmenetluse ajaks teenistusest ametnik, kellele on esitatud kahtlustus esimese astme riigivastase või ametialase kuriteo toimepanemises.

Riigikogu liikme Urmas Reinsalu sõnul näitab riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatava Heete Simmi naasmine põhitööle politseiameti juristina, et avaliku teenistuse seadust tuleb muuta, vahendas IRLi pressiesindaja.

Seadus peab tema sõnul võimaldama peatada teenistussuhe isiku tunnistamisel kahtlustatavaks kuni kohtulahendini, sõltuvalt kahtlustuse raskusest.

«Seadus ei eelda, et inimene otsekui olekski kuritegusid toime pannud, kuid riigi teenimine eeldab inimeselt suuremat vastutust,» selgitas Reinsalu.

IRLi ettepanek on lisada avaliku teenistuse seaduse paragrahvi 110, et kui ametnikule on esitatud kahtlustus esimese astme riigivastase või ametialase kuriteo toimepanemises, võib ametniku ametisse nimetamise õigust omav isik kõrvaldada ametniku ametist kuni kohtotsuse jõustumiseni või kriminaalasja lõpetamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles